Hoorn laat je horennnn!

Met een kleine kater zit ik naar mijn lege beeldscherm te staren. Terwijl ik denk aan gister verschijnt er een glimlach op mijn gezicht en een grinnik schiet tussen mn lippen door. Gatverdamme, ik moet mijn  tanden poetsen! De geur van wijn en sigaretten komt mij tegemoet en prioriteiten stellen is nu belangrijk. Ik baan mezelf een weg door het huis en plens gelijk maar even wat koud water over mijn wangen.

De reden van al deze ochtendhorror? De Amuse Tour in Hoorn, my home town en dus een echte thuis wedstrijd. Waar ik alle andere tours mezelf kon bedwingen en vaak de BOB was, konden we deze af op de fiets en dat heb ik geweten. We mochten onze kaarten afhalen bij Hendrikje Stoffels, de zon scheen, het was nationale rokjes dag, de vrouwen straalden en de mannen roken verrukkelijk.  De aftrap is er een van hoge klasse en op dit plekje in de haven bevind je je tussen de sterren. We vervolgen onze weg naar Lucas Rive en nu wordt het voor mij wat lastig, ik ben namelijk heimelijk verliefd op deze man, niemand leest dit toch dus ik kan mijn hart laten spreken . We doen ons te goed aan gestoofde rundernek met een aardappel mousseline etc etc, ik bedoel maar, nu weet je wel wat het niveau is van vandaag een 10+.

De Sushi Bowl van de Korenmarkt was meer dan verrukkelijk en De Hoorne Kogge scoort wederom punten met zijn 3 gangen doorlopend door het restaurant heen. We eten het heerlijke amuse dessert en de sangria tikt lekker aan. Van der Kroft hoort ook bij de harde kern en een kijkje in de keuken geeft ons echt de indruk dat de hele brigade hier met plezier staat te knallen! Na 5 restaurants wordt het sfeertje steeds lolliger, we verzamelen bij Buriram op het plein en komen daar vanuit alle hoeken vrienden en bekenden tegen. We worden her en der bijgeschonken en mijn mobiel blijft maar piepen. We hebben zoals vele van jullie een meiden app, Ladies Online…voor de thuis blijvers: Sorry voor al het app geweld, de WC challenge die bedacht werd was een doorslaand succes en de foto’s van aangeschoten vriendinnen met een dot wc papier op hun hoofd maken me nu nog aan het gieren!

We haken aan bij de Bourgondiër en zien dat de mannen van ons gezelschap niet meer proosten met glazen maar met flessen wijn! Dit loopt volledig uit de hand, waar is het water! Wie is de ambassadeur van The Hydratation? Het terras leent zich bij uitstek om even een pauze in te lassen en de benen wat rust te gunnen. Wat zijn we aan het genieten, tot een van ons een gil geeft en keihard in het rond begint te sprietsen met een fles zonnebrand, kijk die knalrode tenen!  We hijsen ons uit de stoelen en zetten de laatste 200 meter in. Hier doen wij ons nog bij 3 restaurants te goed aan fantastische hapjes! Het broodje bapao gaat er in als zoete koek, en ook de kruidige bal gehakt van Steak verdwijnt in een rap tempo naar binnen. Uiteraard weg gespoeld met heerlijke wijnen die met zorg zijn uitgezocht. We tikken em af bij De Hoofdtoren waar als traditie getrouw tout le Hoorn zich verzameld en nog even wat laatste wijntjes en in mijn geval cola (met een tikkie malibu) naar binnen giet. We besluiten een soort van verstandig rond 18.00 naar huis te gaan en wiebelend op de fiets kijken we terug op weer een schitterende dag! Amuse Tour, verbind, verbroedert, vermaakt. Don’t mis it…

Inge en Michiel wat een fantastische prestatie hebben jullie weer neergezet, alle restaurants bedankt voor jullie enorme gastvrijheid en mooie gerechten. Tom Bakker, Sense Keukens en Mooi Parfumerie Verberne zonder jullie als sponsoren zou dit niet mogelijk zijn geweest. Hoorn, je bent een cadeautje om in te wonen en wat ben ik trots op onze horeca.

Meiden…. Wat is het stil op de app….. slapen jullie al?

ISABEL