Dieet zou nu best een goed idee zijn.
Als bloggers van de Amusetour worden wij met enige regelmaat bloot gesteld aan wijn en hapjes. Dit is natuurlijk helemaal super duper alleen de weegschaal protesteert tegenwoordig wat vaker dan voorheen.
Er zit dus maar 1 ding op en dat is keihard sporten want stoppen met de Amusetour Hell No!
Afgelopen zondag waren we in Amsterdam. Nu hebben we daar wat vrienden gespuis wonen dus al snel ontplofte whatsapp, “jongens we gaan met z’n allen!” Er komt trouwens ook een dag dag ik iets ga schrijven over onze whatsappgroep. Er gebeuren hier soms rare dingen, onderwerpen die het daglicht niet kunnen verdragen. Er zijn ochtenden dat ik van Vliegtuigstand af ga en 265 berichten heb gemist, geniaal!
Ok terug naar onze capital. Amsterdam zuid om precies te zijn. Make No mistake hier zitten wat puike plekjes waar je anders niet snel binnen zal stappen. Neem bijvoorbeeld Het Conservatorium Hotel; College Hotel en Le Garage. De setting maakte ons stil en bij het zien van de schitterende binnenplaats van Het Conservatorium Hotel werden we blij, heel blij. We werden verrast met heerlijke amuses. Van sushi tot een heerlijk simpel eitje met tonijn, gesprekken in de keuken met een chef waarvan de snor ons intrigeerde.
De foto van Joop Braakhekke die indruk maakt bij binnenkomst, de rode wijn die paté wegspoelt en de lachende gezichten die ons vanuit allerlei spiegels tegemoet komen.
Een wat ouder stel kijkt ons met argus ogen aan… zouden we iets te nadrukkelijk aanwezig zijn? We vervolgen onze weg naar qua sfeer de leukste deelnemer: Brasserie Van Baerle. We gaan naar boven waar het gerinkel van glas ons als muziek in de oren klinkt.
Er liggen 3 amuses en we mogen alles proberen. Ik val aan en geniet van de smaken en zie in mijn ooghoek gegniffel en gelach. Wenkbrauwen vliegen van hoog naar laag. Ik hoor een vriend zeggen: “Lekker hè Bel die hersenen”
Wat…
Hoe bedoel je?
Ik schiet naar de ober en hij schiet in de lach bij het zien van de paniek op mijn gezicht. “Eh, meneer wat eten we eigenlijk?”
“Kalfswang, tong en dat krokante dat op een bitterbal lijk dat zijn de hersenen, gefrituurd met citroen mayonaise. Heerlijk hè!”
Ik druip af, giet nog een glas wijn naar binnen en al gillend en gierend beseffen we dat we in de eetproef van Expeditie Robinson zijn beland! Lord have Mercy! We schieten een foto en dalen af de straat op, iet wat wiebelend vervolgen we onze weg.
Het Hilton/ Roberto’s, mousseert ons maagje en daarbovenop een heerlijke amuse die niet te omschrijven is.
Oud Zuid verwend ons met een Home made ravioli en omdat we zoveel zitten te kletsen is het rennen geblazen naar Solo onze laatste stop. De gastvrijheid is hartverwarmend en de crostini met biefstuk tapenade smaakt overheerlijk! Van de rode wijn bestellen we snel nog een fles en iet wat tipsy blijven we nog even heerlijk na-wijnen.
Amsterdam is mooi, dat wisten we natuurlijk al lang. Een perfect decor voor de wijn en spijs liefhebber. Kleine tip combineer deze dag met een bezoek aan een van de schitterende musea in de buurt. Doe dit alleen wel voor de tour. Want erna is niet handig… het zou zomaar kunnen dat andere mensen je dan iets te luidruchtig vinden ?