Purmerend

Amusetour Purmerend – voorjaar 2022 –

Op een zondag in het voorjaar van 2022 van 12 tot 17 uur vindt voor de derde keer Amusetour Purmerend plaats. De Amusetour Purmerend was afgelopen jaar een groot succes en een heerlijkheid die u absoluut niet wilt missen. Ontdek het culinaire en historische Purmerend tijdens deze culinaire wandeling.

Purmerend
Purmerend is een stad in de provincie Noord Holland en heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld op het culinaire vlak. Op het te gekke Koeplein, midden in de stad, vindt u een unieke sfeer. Deze unieke sfeer is de perfecte plek voor een te gekke Amusetour.

Historie
Purmerend is ontstaan als handelsnederzetting voor de visserij en scheepvaart tussen de (nog niet drooggemaakte) meren Purmer, het Beemster en de Wijde Wormer. De naam Purmerend is als volgt te verklaren: “het leght aan ’t eynde van de Purmer, ’t welck een meir oft binnenwater was, maer namaels droogh en tot landt gemaeckt”. Purmerend was rond 1340 een gehucht, maar kwam daarna tot bloei. Willem Eggert mocht in 1410 van graaf Willem de Zesde een eigen kasteel bouwen dat in 1413 gereed kwam; slot Purmersteijn.

Culinair Purmerend

De restaurateurs in Purmerend zijn zeer gastvrij en ook zeer toerist vriendelijk, mede daarom doen ze maar wat graag mee aan de Amusetour. De deelnemende restaurants zijn:

De Amusetour Purmerend wil je niet missen!

Amusetour Purmerend