De Amusetour Enkhuizen

Amusetour Enkhuizen – verwacht voorjaar 2022 –

Op een zondag in het voorjaar van 2022 van 12 tot 17 uur vindt wederom de Amusetour Enkhuizen plaatst. Deze culinaire wandeling staat elk jaar garant voor veel plezier en genot.

Enkhuizen

In Haringstad Enkhuizen weten ze wat lekker is. Naast heerlijk eten kun je er prima winkelen, musea bezoeken, naar het leukste kinderpark van Noord-Holland, varen, cultuur snuiven en nog veel meer. Enkhuizen is de perfecte plek voor uniek dagje uit of een nachtje weg.

Havenstad en historie

Enkhuizen is een van de onvervalste parels van het Markermeer en een echte VOC stad. In het verleden was hier één van de kamers van de Verenigde Oost-Indische Compagnie gevestigd. Het rijke V.O.C. verleden komt zie je verder terug aan de verdedigingstoren bij de haven, de welbekende Drommedaris, de vele pakhuizen en de andere statige panden. Enkhuizen, gelegen op het puntje van de neus van Noord-Holland, is als stad bijna helemaal omringd door water. Watersportmogelijkheden genoeg, zo zijn er  meerdere moderne jachthavens, vanwaar je ook weer snel in de binnenstad kunt komen. In de binnenstad zelf vind je veel leuke winkels, van zowel ketens als zelfstandige ondernemers. Verder zijn er meerdere musea, waaronder het Flessenscheepjesmuseum, met de grootste collectie flessenscheepjes ter wereld. Na een dag Enkhuizen met veel indrukken, is het heerlijk toeven in één van vele de restaurants die de stad rijk is.

3 haringhe 2

Culinair Enkhuizen

De restaurateurs in Enkhuizen zijn zeer gastvrij en ook zeer toerist vriendelijk, mede daarom doen ze maar wat graag mee aan de Amusetour. De deelnemende restaurants zijn:

De Amusetour Enkhuizen is een absolute must go!

Kaarten Amusetour Enkhuizen

De kaarten voor de Amusetour Enkhuizen kosten € 51,50 per persoon en kunt u hier bestellen.

Amusetour Enkhuizen