Dordrecht

Amusetour Dordrecht – verwacht voorjaar 2022 –

Op een zondag van 12 tot 17 uur vindt wederom de Amusetour Dordrecht plaats.
De Amusetour in Dordrecht is een van de jongste Amusetours, dankzij het fantastisch culinaire aanbod is dit een rijzende ster.

Dordrecht
Veel water, talloze monumenten, een grote verscheidenheid aan winkels, restaurants en musea. Dordrecht is een heel veelzijdige stad waar iedereen wat naar zijn hart vindt. De oudste stad van Holland, gelegen op het drierivierenpunt van de Merwede, de Noord en de Oude Maas, is dan ook een geknipte kandidaat voor de Amusetour.

Oudste stad van Holland en historie
Dordrecht kreeg al in 1220 stadsrechten, waarmee het naar alle waarschijnlijkheid de oudste stad van Holland is. Met zo’n lange historie mag je rekenen op heel veel indrukwekkende bezienswaardigheden. Voorbeelden zijn de binnenhavens, de Grote Kerk, die bekend staat om zijn onvoltooide toren, de Groothoofdspoort en de rivierkade aldaar. Dan heeft Dordrecht ook nog ongeveer 900 rijksmonumenten. Langs de oude havens staan vele historische koopmanshuizen. Zeker 50 daarvan hebben een Dordtse gevel, een karakteristiek geveltype dat sinds de 16e eeuw werd toegepast. Rond het Statenplein vind je de vele winkels en horecagelegenheden. Dordrecht is ook rijk aan beelden en andere kunstwerken. Een wandeltocht door de stad is dus gegarandeerd een belevenis. Helemaal goed, want die wandeltocht krijgt u er bij de Amusetour gewoon bij!

Culinair Dordrecht
Dordrecht breng historie en culinair genieten samen. De deelnemende restaurants zijn:

Dordrecht, culinair genot in oud Holland!

bloem 2

Amusetour Dordrecht