Amusetour Schagen

De Amusetour Schagen verwacht 2022

Op een zondag in Schagen van 12 tot 17 uur vindt de derde Amusetour Schagen. De Amusetour Schagen is een absoluut pareltje gebleken die u niet wilt missen. Ontdek het culinaire en historische Schagen tijdens deze culinaire wandeling.

 

Schagen

Schagen is een Noordhollands provinciestadje, dat haar stadsrechten verwierf in de 15e eeuw. Schagen bestond toen al 10 eeuwen. Nu is deze stad uitgegroeid tot een volwassen plaats met een sterk regionaal karakter.

 

Historie

Het overdekte winkelcentrum, de vele eet- en drinkgelegenheden en terrassen trekken veel mensen naar deze stad. Schagen ligt op het oude terpenland dat Graaf Floris V binnen de Westfriese Omringdijk heeft laten aanleggen. Voor die tijd hadden de Noormannen al flink huisgehouden in dit gebied. Schagen heet ook wel de Magnusveste, genoemd naar ridder Magnus, die tijdens een kruistocht in 1219 de stad Damiate veroverde en het jaar daarop alweer terugkeerde in zijn geboortedorp. Nu is de koosnaam Heerlijk Schagen actueel. Schagen was ooit een Vrije Heerlijkheid met een Heer aan het hoofd. De eerste heer was Willem van Beieren. Hij maakte zicht verdienstelijk door het verfraaien van het dorp, door het aanleggen en onderhouden van wegen en lanen en door het stichten van het Schager Slot.

Amusetour Amersfoort

Culinair Schagen

De restaurateurs in Schagen zijn zeer gastvrij en ook zeer toerist vriendelijk, mede daarom doen ze maar wat graag mee aan de Amusetour.

De deelnemende restaurants zijn:
  • Stiel
  • De Posthoorn
  • Chica Chica
  • Onsz
  • Mylos
  • La Cubanita
Dessert amuse gezamenlijk op het eind bij Chica Chica!

 

De Amusetour Schagen is een absolute must go!

Amusetour Schagen